zaterdag, 09 oktober 2010

EDULINKS: VOSJE EN DASJE

Op deze speciaal voor het eerste leerjaar ontworpen website, gaan Dasje en Vosje op reis en ontdekken nieuwe woorden, zinnen en verhalen.
Deze sluiten nauw aan bij het spellen en het voortgezet technisch leesonderwijs voor het eerste leerjaar. De website is een online vervolg op de televisieserie Leesdas Lettervos Boekentas.
Hoofdrolspelers in deze vrolijke website zijn de populaire "Dasje en Vosje". Het tweetal gaat samen op reis naar op zoek naar Woordenland! De reis naar Woordenland is ver en verloopt vol spannende avonturen. Onderweg komt het tweetal door zes 'nieuwe werelden' waar ze spelenderwijs in aanraking komen met nieuwe spellingsproblemen. Als ze eindelijk in Woordenland zijn, is het voor Dasje en Vosje de hoogste tijd om met een enorme bagage aan nieuwe woorden terug naar huis te gaan.
Speels, leerzaam en herkenbaar!
Tijdens de reis worden in een avontuurlijke en uitdagende context diverse spellingsmoeilijkheden op verschillende AVI-niveau’s aangeboden. Nieuwe lettercombinaties, klanken, woorden en zinnen komen voorbij. Leesdas Lettervos Boekentas voor het eerste lerjaar is hierdoor uitstekend naast de diverse lesmethoden te gebruiken. Bovendien stimuleren Dasje en Vosje de kinderen zélf een boek te pakken en te lezen. Als voorbereiding op de boekbespreking worden ze gestimuleerd leeskilometers te maken. Speels, leerzaam en herkenbaar!

dasje_vosje.jpg

http://www.schooltv.nl/leesdas/?nr=2541630&site=site_...

 

14:52 Gepost door Stefaan Dhondt in EDULINKS | Tags: eerste graad, online oefenen, taal