dinsdag, 27 mei 2008

EDUCATIEVE WEBSITE: NABBI

Nabbi.be werd gemaakt om kinderen van 8 tot 12 jaar een website aan te bieden waar onomwonden, respectvol, ongecompliceerd, hedendaags en jong over geloof en kerk gesproken wordt. De Vlaamse bisschoppen zijn ervan overtuigd dat het gesprek over geloof en geloofsbeleving op een hedendaagse manier aanwezig is in de samenleving. Deze site kadert binnen deze visie.

Nabbi.be is volkomen gratis en vrij van reclamebanners.  De registratie die het kind kan uitvoeren heeft tot doel om gebruikers te kunnen identificeren teneinde de instellingen die ze op de site maken te kunnen bewaren bij hun naam. Wanneer er belangrijke vernieuwingen (nieuwe inhouden) op de site zichtbaar zijn, wordt dat via mail aan de geregistreerden bekend gemaakt. Aan de geregistreerde bezoekers worden geen commerciële voorstellen gedaan en ze worden niet benaderd met mailboodschappen (behoudens uitnodigingen om Nabbi.be te bezoeken).  Vanop de site is er mailcontact mogelijk tussen het kind en onze webredactie. Kinderen kunnen vragen stellen over geloof en kerk, maar ook over andere zaken van het leven die ze belangrijk vinden. Onze webredactie zal hier naar best vermogen op antwoorden en garandeert hierbij een hoge graad van vertrouwelijkheid en discretie.

Nabbi.be is een veilige site. Zo is het voor kinderen niet mogelijk te mailen met andere kinderen op de site. Het enige mailcontact dat mogelijk is, is het contact met de webredactie. Op vastgestelde tijden zullen kinderen kunnen chatten over een bepaald onderwerp. Deze chatsessies worden gemodereerd door de webredactie en zijn beperkt in tijd en aantal chatters op hetzelfde moment.

 

nabbi

http://www.nabbi.be/

19:42 Gepost door Stefaan Dhondt in EDULINKS | Tags: tweede graad, derde graad, godsdienst

De commentaren zijn gesloten.