dinsdag, 02 oktober 2007

EDUCATIEVE WEBSITE: PRAKTISCH TECHNIEK

Het projectenprogramma Praktisch Techniek staat voor het ontwikkelen van mogelijkheden voor kinderen, leerkrachten en ouders, om actief te leren in relatie tot techniek. Met leerzame, uitdagende activiteiten en leermiddelen ontdekken leerlingen met plezier dat techniek overal om hen heen is.

Praktisch Techniek is gestart in 2002-2003. Ieder schooljaar ontwikkelt Praktisch Techniek nieuwe leermiddelen en activiteiten. In 2007 komt er een themareeks uit van 18 boekjes over techniek in de klas. Deze vindt u allemaal op de website. Ook zal er iedere twee weken een nieuw avontuur op Lilonga gespeeld kunnen worden.

Kenmerkend voor de leermiddelen van Praktisch Techniek is dat ze eenvoudig in te zetten zijn in het onderwijs en dat ze kosteloos te downloaden zijn via deze website.

De volgende leermiddelen zijn beschikbaar:

  • De interactieve strip het Zonneschip, waarin drie kinderen en een solarhond allerlei avonturen beleven.
  • Een leerplan met techniekkits en werkbladen om techniek te integreren in de bestaande zaakvakken. 
  • Theatertechniek bij de musical: opdrachten rondom licht- en geluidstechniek en veiligheid, scenario's bij de afscheidsmusical.
  • Een interactief spel waarin hamster Fred moet worden gered uit de handen van de vervelende buurjongen.
  • De themareeks: een serie boekjes waarbij leerlingen expert kunnen worden op het gebied van bepaalde technische onderwerpen in en rond school.
  • Lilonga: computerspel waarbij de bewoners van Lilonga gered moeten worden van verschillende rampen natuurlijk met de hulp van techniek.

prakt_techniek

http://www.praktischtechniek.nl/

11:35 Gepost door Stefaan Dhondt in EDULINKS | Tags: derde graad, wereldorientatie, lessen, lesmateriaal, oefenblaadjes, techniek

De commentaren zijn gesloten.