dinsdag, 27 februari 2007

EDUCATIEVE WEBSITE: SAMEN ZOEKEN

  • Samenzoeken is een educatieve zoekmachine voor docenten. Deze zoekmachine bundelt de zoekresultaten van een aantal andere educatieve databases (o.a. DaVindi, Leermiddelenplein, Teleblik, Digitale school, SamenMaken), zodat u nog maar één internetadres hoeft te onthouden, in plaats van de adressen van alle losse doorzochte databases. U vindt hier de verzamelde beschrijvingen van en verwijzingen naar o.a. boeken, films, software en leermaterialen die voor het onderwijs relevant zijn. De resultaten worden op een internationaal gestandaardiseerde manier gepresenteerd.
  • SamenZoeken is een intelligente, lerende database. Op basis van uw zoektochten en uw waardering van de gevonden materialen, worden de zoekresultaten voor uw collega's verder geoptimaliseerd, zodat zij weer sneller bij de meest bruikbare materialen uitkomen. Vandaar de naam SamenZoeken: hoe meer collega's hier zoeken, des te beter de resultaten worden.
  • SamenZoeken is behalve aan diverse andere educatieve databases ook gekoppeld aan "SamenMaken". In dit onderdeel kunt u ook eigen materialen inzenden en delen met uw collega's.

samen_zoeken

http://www.samenzoeken.nl/

De commentaren zijn gesloten.